Svenska

Svenska: Alpine Insole Tech Info

När du åker skidor så har du en ökad belastning med upp till cirka 40 ggr din kroppsvikt på grund av den flygfas och de excentriska krafterna som uppstår vid eventuella svängar och hopp. Detta ställer stora krav på din utrustning. Vi på Ortho Movement har studerat rörelsemönster, tryckbelastning och fottyper på utförsåkare runt om i världen. Denna information och utformningen av dagens alpina pjäxor ligger till grund för Alpine Insole’s design och funktion. Syftet med Alpine Insole är att minska belastningen på åkarens muskler och leder, för att skapa bättre förutsättningar för alla skidåkare. Alpine Insole passar de som vill åka skidor på semestern till de som är aktiva på yttersta elitnivå.

FOKUSERADE STÖTZONER
De orangea zonerna ger extra stötfokus. Vi har lagt ett lager över hela innersulan. Ytterligare, väl utvalda zoner har utplacerats för att ge extra dämpning till känsliga och utsatta delar som hälar, leder och ben för att maximera kroppens avlastning. Formen och placeringen av zonerna är speciellt designade efter skidåkares tryckmönster som till exempel under carving.

VÄRMANDE MATERIAL
Toppskiktsmaterialet är av en blandning av merinoull och polyester. Materialet andas väl och strävar att ge foten en behaglig värme och komfort. Ytterligare ett genomgående värmande lager har lagts till.

MEDIALT FOTVALVSTÖD
De längsgående fotvalvsstöden är unikt framtaget för att passa så många fötter som möjligt.

ANATOMISK HÄLKOPP
Den anatomiskt skålade hälkoppen fördelar trycket jämt under hälen, minskar trycket genom att samla ihop fettkudden under hälen och därmed stärker dess naturliga funktion.

ANPASSNING
Ta ur befintliga sulor från dina pjäxor. Placera dina nya Alpine Insole i dina pjäxor för att kontrollera att storleken är rätt. Om nödvändigt trimma dem med en sax för att justera passformen. Tips: använd dina originalsulor som mall! Öka användningen av dina nya Alpine Insole successivt eftersom det kan uppstå nya belastningsmönster på din kropp. 

RENGÖRING / SKÖTSEL
De tål inte hög värme. Du kan använda ljummet vatten och tvål/såpa vid rengöring. Låt dem torka i rumstemperatur. Tvätta inte dem i tvättmaskin.

LIVSLÄNGD
Byt ut dina sulor efter 12 månader eller när de visar tecken på att de är utslitna

Start your journey up the mountain from the bottom

Shop Alpine Insole now
Alpine Insole

Our mission at OM is to break the human limits to experience more. Inspired by movement. Powered by passion. Move with us, and feel the joy.

More about OM