Svenska

Svenska: Outdoor Insole Tech Info

När du är ute och vandrar och hike:ar i naturen belastar du kroppen på olika sätt i synnerhet när du har en tung ryggsäck, vilket ökar påfrestningen på fot, knä, höft och rygg. Outdoor Insole är framtagen utefter dessa rörelse- och belastningsmönster samt anpassad efter dagens vandringskängor. Syftet med Outdoor Insole är att uppgradera dina kängor och därmed minska belastningen på kroppens muskler och leder vid. Vi vill skapa bättre förutsättningar för alla som älskar vandra och vara i naturen. 

EXTRA STÖTDÄMPANDE ZON
De orangea zonerna ger hälen, leder och skelettet extra stötdämpning för att ge kroppen den avlastning som krävs. Formen och placeringen av zonerna är speciellt designade för att minska belastningen framförallt när du hike:ar många höjdmeter

VÄRMANDE MATERIAL
Toppskiktsmaterialet är en mix av merino ull och polyester. Det andas väl och ger både behaglig värme och komfort. Det minimerar även risken för skavsår.

MEDALT FOTVALVSTÖD
Det längsgående fotvalvsstödet är framtaget för att passa så många fötter som möjligt.

ANATOMISK HÄLKOPP
Den anatomiskt skålade hälkoppen fördelar trycket jämt under hälen, minskar trycket genom att samla ihop fettkudden under hälen och därmed stärker dess naturliga funktion.

STABILISERANDE MATERIAL
Det svarta E.V.A materialet ger en kombination av extra stabilitet och stötdämpning runt hälen och mitten delen av foten, vilket också minskar rotationskrafter.

ANPASSNING
Ta ur befintliga sulor från dina kängor. Placera dina nya Outdoor Insole i dina kängor för att kontrollera att storleken är rätt. Om nödvändigt trimma dina nya Outdoor Insole med en sax för att justera passformen. Tips: använd dina originalsulor som mall! Öka användningen av dina nya Outdoor Insole successivt eftersom det kan uppstå nya belastningsmönster på din kropp. Klipp längst framkant för önskad storlek.

RENGÖRING / SKÖTSEL
De tål inte hög värme. Du kan använda ljummet vatten och tvål/såpa vid rengöring. Låt dem torka i rumstemperatur. Tvätta inte dem i tvättmaskin.

LIVSLÄNGD
Byt ut dina sulor efter 12 månader eller när de visar tecken på att de är utslitna.

Start your outdoor exploration from the bottom up

Shop Outdoor Insole now
Outdoor Insole

Our mission at OM is to break the human limits to experience more. Inspired by movement. Powered by passion. Move with us, and feel the joy.

More about OM